Send meg en melding

Er det noe du lurer på? Noe du ikke fant svar på i nettbutikken?
Kanskje har du en tilbakemelding du ønsker å komme med?

Send meg en melding her. Jeg setter stor pris på å høre fra deg!

Koboltveien
Kristiansand, Vest-Agder, 4629
Norway

Bryllupsfotograf og kunstfotograf i fra Kristiansand. Bli med og skape minner.

Blogg

Morgenstund for sjelen

Siri Sødahl

De late morgentimene er gull verdt. Når sola er på vei opp og man får inn deilig vinduslys og man kan sette seg ned med en kopp kaffe og nyte stillheten. 

morgenkaffe

Med blanke ark er morgenen en herlig start på en ny dag. Den dårlige eller slitne stemningen fra dagen før er forsvunnet og verden ser litt lysere ut. Å starte dagen med en kort yogaøkt får kroppen i gang etter å ha stivnet gjennom natten. Kanskje det er slik det er å bli voksen. Etter at kroppen er satt i funksjon kan man sette på radioen, høre seg dagens nytt, og få i seg dagens første måltid. Hvis alt ligger tilrette får man giv til å fange øyeblikket med kameraet. Noen ganger er det det enkle som skaper interesse. For det handler om lys og form. Det viktigste er å skape og gjøre det du føler for.

Ha en fantastisk dag akkurat der du er.

morgenportrett

Hva ligger bak "Dra på en vissen fortid"

Siri Sødahl

Vi bærer alle med oss fortiden vår. Den er med på å forme hvem vi er som menneske i dag. Men noen ganger kan fortiden ta for mye plass i nåtiden og fremtiden. Kunsten å legge fortiden bak seg kan bli en utfordring. Med en vissen fortid på slep blir livet i dag en utfordring å leve. Lær å gi slipp på det vonde og ta med deg de gode minnene. For fortiden er en del av hvem du er.


Hvordan ble "Dra på en vissen fortid" til?

"Dra på en vissen fortid" er et sammensatt bilde og består av 4 ulike bilder; bakgrunn, person, rose, og tåke.

Bakgrunnsbildet er tatt en høstdag jeg var på tur i skogen. Det ble tatt med et 50mm-objektiv og dermed tok jeg de resterende bildene også med et 50mm-objektiv for å få likt perspektiv.

bakgrunn

Bilde av meg selv tok jeg på en parkeringsplass med et svakt fugleperspektiv. Punktet jeg skal plassere modellen inn i ligger i en vinkel lavere enn kameraet sitt ståpunkt, dermed blir det mest naturlig å fotografere modellen litt ovenfra for at den lettest skal gli inn i bakgrunnen. 

For at det skulle se naturlig ut at jeg holdt stilken til blomsten har jeg under fotograferingen av meg selv holdt på en annen pinne. Dermed blir håndposisjonen naturlig.  

Blomsten ble fotografert med lik vinkel, klippet ut, og plassert inn med modellen.

nattkjole-dame.jpg
dame-med-blomst.jpg

Slik ser bildet ut når elementene plasseres sammen. Her har jeg lagt til en skygge under blomsten og damen for å få følelsen av at man faktisk står i bildet. Skygge er gull verdt for å få elementer til å se realistisk ut.
Videre har jeg jobbet med lys, farge og kontrast for å skape den rette stemningen til bildet.

helt-bilde-uten-overlag.jpg

Etter å ha lagt til fargejusteringer, lysjusteringer, og tåken er bildet komplett. Jeg har skapt magien jeg jaktet etter.

dra på en vissen fortid

3 tips til bryllupsfotograferingen din

Siri Sødahl

Det er ganske mye man skal tenke på når man planlegger et bryllup. En del av denne planleggingen er fotograferingen. Det er litt av hvert man bør huske på til fotograferingen så her kommer 3 tips til noe av det man bør tenke på.

 

1. Ta med mat

"Uten mat og drikke duger helten ikke". Man er ofte veldig spent på bryllupsdagen og det kan være vanskelig å få i seg gode måltider. I tillegg blir det ofte mange timer mellom vielsen og middagen. Derfor er det lurt å ta med seg et mellommåltid til fotograferingen slik at man holde energinivået oppe. Dette kan være rundtstykker, banan, yoghurt, eller lignende mat. Ta med noe som er lett å hive i seg og gir energi. Husk også å ha med drikke. Denne oppgaven er fin å gi til forloverne.

2. Ta med varme klær og gode sko

Brudekjolen er ikke det varmeste plagget og været i Norge er svært variert og ustabilt. For å unngå blå lepper og skjelvende brud er en varm jakke smart å pakke med seg til fotograferingen. Denne kan man hive på seg i mellom bildene så man unngår å fryse.

Ofte foregår fotograferingen ute i skog og mark. Hvis det er ulent terreng eller vått kan det være kjekt å ha med et par gode sko eller støvler å bytte til så man unngår å skitne til brudeskoene.

3. Sett av nok tid

Tiden flyr i godt selskap så husk å sette av nok tid til fotograferingen. Dette er viktig for å unngå stress og for å få gode bilder. Hvis fotograferingen skjer etter vielsen må man legge inn tiden det tar etter vielsen er ferdig og man kommer seg avgårde. Det kan ofte ta lang tid å hilse på alle gjesten på vei ut av kirka i tillegg til at gjestene gjerne vil ha bilde av brudeparet foran kirka før man går videre. Legg inn gjerne 30min til denne delen. Til selve fotograferingen anbefaler jeg å sette av 2 timer utenom kjøretiden fra kirka til location og fra location til festen. Da er man sikker på å rekke festen og kan nyte dagen uten stress. 

Ingrid og Johan på vei ut av kirka

Sette sammen et vinterlandskap

Siri Sødahl

Det har i puljevis vært litt vinter her på Sørlandet til slutt denne vintersesongen. Da er utfordringen å utnytte vinterlandskapet til å lage nye fotografier. Det er ikke bestandig så lett. Om vinteren er det gjerne kaldt og vått, man må kle på seg mye klær og det er tungt å bevege seg ute. Det synes i hvert fall jeg og det er utrolig tungt å komme seg ut av døra med fotoutstyret. Men her om dagen hvor det snødde som verst tok jeg med meg en kjole og kameraet ut i snøværet.

Resultatet av min tur i snøen:

Nå er det ikke slik at jeg befant med på Sunnmøre denne dagen hvor disse fjellene kommer i fra, men ved hjelp av photoshop var dette mulig å få til. Det var en fordel at bildet av modellen ble tatt i snøen for å få motivene til å blende seg lett sammen. Faktisk var det ganske lett å sette disse bildene sammen og så ble jeg så fornøyd med hvor fint bildet ble. Det originale bildet jeg tok denne snøværsdagen var jeg dessverre ikke så veldig tilfreds med. 

Et av bildene fra shooten

Her ser du en av originalbildene fra shooten lett redigert. Det er kanskje ikke helt på bærtur, men det manglet magien for at jeg skulle bli fornøyd med det. Heldigvis gav jeg ikke opp her men tok en titt i arkivet mitt for å se om det fantes noen bilder jeg kunne kombinere med disse for å skape noe jeg kunne bli tilfreds med. Med noen forfrosne fingre under fotograferingen ville det blitt for ergelig om det ikke skulle bli et vellykket bilde ut av shooten.

 

Og jammen klarte jeg det. Vinterfjellbildene jeg har tatt i Volda har virkelig kommet til nytte i bildeskapingen min. Dette er en god grunn til hvorfor man bør ha med seg speilreflekset oftere og ta bilder av landskap

Hvordan jeg satte sammen dette bildet:

Hva synes du om bildet?


Hvordan innrede med rammer i hjemmet

Siri Sødahl

hvordan-innrede-med-ramme

Jeg simpelten elsker rammer. Å vandre i rammeavdelingene på butikker er som en del av himmelen for meg og jeg skulle gjerne tatt med meg halve butikken hjem. Men så må man være realist og huske på at man ikke har behov for alle rammene. For hva skal man gjøre med dem? Jeg har et par tips til deg.

#bildepåvegg
 #fotografsødahl

 

 Veggkunst av tomme rammer

tomme rammer som kunst på veggen

Hva med å lage veggkunst ut av tomme rammer? Det syntes jeg var en god ide. Jeg hadde vært på en del bruktbutikker, blant annet Gjenbruk, og kjøpt en del tomme rammer som jeg syntes hadde så nydelig profil. Problemet var bare at jeg ikke visste helt hva jeg skulle gjøre med dem, helt til jeg kom på denne ideen. For at det skulle bli en helhet i veggdekorasjonen spraymalte jeg rammene i sort og kobber. Jeg har fått en elsk på kobber-fargen i hjemmet mitt for tiden. 

Så er det bare å slå seg løs og finne en spennende komposisjon for hvordan man vil henge opp rammene. Det kan være en fordel å ha forskjellige størrelser på rammene for å få til en spennende harmoni. Til oppheng har jeg brukt fisketråd som jeg har stiftet fast på baksiden av rammene. Dette er en sterk og nesten usynlig tråd og gir deg mulighet for å henge rammene over hverandre. Trådene er festet i taklisten ved bruk av tegnestifter. På denne måten slipper man å lage hull i veggen.  De store rammene har to tråder mens de små holdt det med en tråd. 

 Collage av rustikke rammer

Hvem andre enn meg er glad i gamle bilder? Hvis du er en av dem, så dra dem frem fra skuffen og få dem opp i dagslys. Her er hvordan jeg gjorde det. 

Collage av rammer med gamle bilder

På denne veggen har jeg laget en collage av forskjellige rammer med gamle bilder av familien min. Noen av rammene er originale gamle, mens andre er kjøpt nye med slitt utseende. Hvem sa at rammer må være like? Det er ingenting i veien for å henge en god blanding av rammer og størrelser sammen på en vegg.

Det er likevel noe det kan være greit å tenke på. Jobb med veggen som en helhet. Du må dermed være bevisst i hvordan du henger rammene sammen. Tenk på at rammene sammen skal bli til et bilde.
Videre er det bra å ha en rød tråd på veggen. Hos meg har det vært å bruke rammer som ser gamle ut og som har en nogenlunde lik tonenyanse. I tillegg består bildene av bare gamle bilder, flesteparten sort-hvitt-bilder. 

gamle bilder på vegg

Hvordan har du innredet med rammer og bilder i hjemmet ditt?
 

DEL DINE IDÉER PÅ INSTAGRAM #BILDEPÅVEGG #FOTOGRAFSØDAHL


Hvor henter jeg inspirasjonen til fotografiene i fra?

Siri Sødahl

Hvordan kan man finne inspirasjon til å lage nye bilder? Hvordan unngår man å bli låst fast? Det er så viktig å ha noen gode kilder til hvor man henter ny inspirasjon og nye ideer for å klare å skape noe nytt. La meg få presentere noen av mine kilder til inspirasjon.

1. Magasiner

Magasiner i trykket format er et av stedene jeg henter inspirasjon i fra. Å sette seg ned å bla i et helt nytt magasin gir meg en god følelse. Det er spennende å lese samtidig som man får visuelle inntrykk. Forskjellige typer blader, forskjellig inspirasjon. Selv er jeg mest glad i interiørblader og kreative magasiner slik som Fotografi. Det er viktig å gå utenfor sitt eget fagområde når man skal hente ny inspirasjon, så kunstmagasiner kan være smart å lese for fotografer.

Å sette seg ned med en deilig kopp kaffe og et nytt magasin er en deilig følelse
Magasinet Fotografi

2. Creative Live

I blant (ganske ofte) trenger man påfyll av kunnskap og ideer. Creative Live er et fantastisk nettsted som kan hjelpe deg med det! 

Creative Live er et nettsted som tilbyr nettbaserte klasser innen forskjellige fagfelt slik som fotografering. Du kan enten logge deg på og se klasser som går direkte gratis, eller du kan kjøpe hele klasser og se dem når det passer deg. Det var her via et kurs med Brooke Shaden at jeg lærte meg hvordan jeg kunne ta bedre selvportett og lage mer interessante bilder, noe jeg fermdeles jobber med. Det er utrolig bra kvalitet på innholdet du finner på Creative Live. Pass på å sette av et par timer hvis du tenker å tune deg inn på et kurs.

3. Filmer

Det er så mange av dagens filmer som er så vakkert filmet. De er blitt utrolig gode på å skape stemning og følelser i bildene spør du meg. Så å sette seg godt ned i sofaen og se en god film kan få ideene til å rulle. Følg med på hvordan de lyssetter, hvordan de bruker farger, og hvilke utsnitt de velger. 

Carol er en film som jeg synes har et spennende uttrykk.

4. Brooke Shaden

Og så var vi kommet til mitt store idol og inspirasjonskilde, Brooke Shaden! Hun er en av de viktigste personer i utviklingen av mitt personlige uttrykk. På bloggen til Brooke Shaden kan du lese om hvordan hun lager fotografiene sine og mye annet av inspirasjon. Det er en veldig nyttig blogg å lese om du liker drømmende bilder, og selv er jeg jevnlig innom får å fylle på med kunnskap. 

Brooke Shaden

5. Musikkvideoer

Til slutt vil jeg slå et slag for musikkvideoer. Det er godt dette mediumet ikke har forsvunnet. Det finnes mange spennende videoer der ute. Bilde satt sammen med musikk gir en ekstra dimensjon til uttrykket og kan være med å gi meg en dypere følelse for noe. Musikkvidoer gjør noe spennende med å prøve å visualisere sangen, og mange tar dette seriøst og bruker det kunstneriske uttrykket på en spennende måte. En av dem jeg liker å sjekke ut videoen til er Aurora. Musikken hennes har den stemningen jeg liker å fordype meg i.

Håper du har fått noen nye ideer om hvor du kan hente inspirasjon i fra og kanskje blitt litt inspirert. Har du noen gode måter du finner inspirasjon? Del dem med meg.

Premieutdeling Landskonkurransen 2016

Siri Sødahl

Søndag 3. april var det premieutdeling av Landskonkurransen i Stavanger samtidig med Landsmøtet i regi av Norges Fotograf Forbund. Jeg hadde et ganske høyt mål å slå fra i fjor hvor jeg kom på delt 10.plass. Like bra gikk det ikke i år, men det ble premiering likevel. Jeg fikk tildelt to hederlige omtaler, en for bildet "Forgotten" og en for "Standing Tall".

Over ser du alle bildene jeg sendte inn til konkurransen. De to øverste bildene nådde ikke gjennom nåløyet, mens de to nederste akkurat gjorde det. 

I tillegg har jeg i vinter deltatt i FEP konkurransen, en europeisk konkurranse. Her ble jeg topp ti i kategorien illustrasjon. Ikke småtteri det! Bildet som kom i gjennom var fjorårets sølvmedalje i landskonkurransen, bildet "Dust". 

Etter premieutdelingen fortsatte landsmøtet i Stavanger i 3 dager til. Her har jeg fått mye ny inspirasjon og tanker rundt fotografering. Fotografer som holdt foredrag var Morten Krogvold, forresten første gang jeg har hørt han, Agnete Brun, Knut Koivisto, og selveste Vee Speers. Så nå sitter jeg igjen med en god del nye ideer jeg må ta fatt i.

Simen Lyngroth

Siri Sødahl

Å lage bilder som stemmer med musikken, det er noe jeg setter pris på. Så å få i oppdrag å ta artistbildene til Simen Lyngroth var noe jeg tok med stor iver. For å få til bilder som stememr med musikken er det viktig at jeg kan relatere meg til musikken. Som oppdragsgiver er det viktig å finne en fotograf som har stilen man ønsker på bildene. Simen sa han likte arbeidet mitt veldig godt og det gav meg større trygghet i å gjøre hva jeg tenkte. 

Simen har en en noe melankolsk, mørk, og poetisk musikkstil så tanken var å få til noen bilder som gjenspeilet dette. Disse temaene er noen som passer veldig godt til hva jeg liker å fotografere generelt, så det skulle jo bli greit. Men det oppstod et problem. På fotograferingsdagen stod sola helt alene på himmelen uten en eneste sky å tildekke seg med. Nedtur. Dette gav meg en ekstra utfordring. Vi ble ventende litt til sola gikk litt ned og ble svakere. 

Heldigvis finnes photoshop. Her kunne jeg hente inn stemningen igjen. I fra lystig sommerdag til ettertenksom, poetisk stemning. Simen ble i hvert fall fornøyd med resultatet, og da er min oppgave gjennomført. Selv hadde jeg et ønske om å få til noe enda bedre. Men jeg har forstått det slik at jeg alltid ønsker å være bedre enn hva jeg gjør. Man kommer aldri i mål. Og det er jo litt fint og, så lenge man klarer å sette pris på hva man har og faktisk har oppnådd.

Hør singelen Wake me up på Spotify


Enda mer vinduslys

Siri Sødahl

Vinduslys er virkelig fantastisk. Jeg har ikke hatt tilgang på studio på et par år og jeg har trodd det var noe jeg savnet. Men så var jeg innom et fotostudio for et par dager siden og fikk prøvd litt igjen. Og vet du hva? Jeg fant ut at det var noe jeg virkelig ikke savnet! Det gav meg ingenting å stå inne i et studio og flytte på lamper foran en flat bakgrunn. Det ble skikkelig tamt, rett og slett. Jeg synes fremdeles det er spennende å jobbe med lyssetting (for fotografi er jo lys), men jeg vil heller ta det ut i felten. For tiden er jeg mer interessert i å ta foto som forteller en historie og har en stemning du kan dykke dypere inn i. Samtidig er det så mange valg man må ta når man jobber i studio. Man må selv sette absolutt alt lyset man vil ha i bildet. Mens jobber jeg ute kan jeg ta det lyset som finnes og bruke det på best mulig måte. Det passer meg bedre for tiden. Det kan være en like stor utfordring, bare en annen type. 

Derfor er jeg veldig glad i mulighetene man har fra vinduslys. Lett tilgjengelighet er ofte et kriterie for at noe skal bli gjort, og et vindu kan du finne hvor som helst. 

Portrett i vindusslys

Dette er et veldig enkelt oppsett. Vinduet er ganske stort og plassert til høyre for modellen. Med et stort vindu blir det gjerne mykere overganger til skyggepartiene. Da oppnår man en myk lyssetting, noe som er flatterende på de fleste. Samtidig er det da ikke like viktig hvor nøyaktig du setter lyset. Det vil falle mer naturlig uansett. (Ta det med en klype salt.)

Portrett med vinduslys bakfra

Her har jeg gjort en "spennende" vri. Nå er modellen plassert rett foran vinduet og jeg får motlys. Ved å overeksponere bildet vil ansiktet bli riktig eksponert og bakgrunnen utbrent. Her er det omtrent ikke en eneste skygge i ansiktet hennes. Det er veldig mykt, men kan også bli litt flatt. Så du må tenke på hva du ønsker å oppnå når du velger lyssetting. Du kan lage ganske mange ansiktsformer bare ved hjelp av lyset.

miljøportrett i vinduslys

Til slutt slenger jeg med et lite "miljøportrett" av meg selv. Her er det igjen bare vinduet som lyssetter bildet. Alt lys i rommet var skrudd av. 

Jeg håper du har fått noen flere ideer om hvordan du kan utnytte vinduet som lyskilde i portretter. Det er i hvert fall et fantastisk verktøy. Lær deg å se lyset, det er slik du lager et fotografi.

Hva skjer i redigeringen?

Siri Sødahl

Jeg tipper at du er nysgjerrig på hvordan bildene mine blir til. Jeg er i hvert fall alltid nysgjerrig på hvordan andre fotografer får til bildene sine. Så jeg tenkte jeg skulle gi dere et lite innblikk i hvordan fotografiene mine blir til. For du skal vite, bildene ser virkelig ikke så flotte ut rett ut fra kameraet.

Photoshop er min bestevenn og det er der magien skjer. Jeg synes photoshop er et fantastisk redskap for å skape noe spennende. For meg er det ikke juks å ty til forbedringer gjennom dette programmet. For dem som sier at det var bedre i den analoge tiden har kanskje ikke fått med seg hele sannheten. På den tiden brukte de også redskaper for å mørklegge og fremheve deler av bildet til print. Det er feks. herfra uttrykkene "burn" og "dodge" som brukes i photoshop kommer i fra. I min fotografiske stil så er jeg ikke ute etter å etterligne virkeligheten. Jeg ønsker å skape noe du ikke finner i denne verden. Det skal være en mulighet til å drømme seg bort, vekk i fra virkeligheten. Siden jeg ikke kan male eller tegne ut mine ideer så bruker jeg fotografi for å skape det visuelle uttrykket jeg har inne i hodet mitt. En maler blir ikke kritisert for å forandre på virkeligheten, mens det er mye enklere å ta en fotograf for dette. Er det snakk om journalistiske bilder så blir det en annen sak. Men det er ikke hva jeg driver med. Som kunstner er foto mitt medium, og jeg ønsker å få til det samme som en maler eller annen kunstner gjør.

Så her får du en liten videosnutt med hvordan bildet "I will never forget" så ut før redigering og hvordan det utviklet seg til å bli hva det ble til slutt. Det er ganske stor forskjell på start- og sluttprodukt.


Rom for beundring

Siri Sødahl

Islandbildene tar aldri slutt. Nå er det ikke lenge før det var et år siden jeg var på reisefot dit og jeg kommer stadig tilbake til fotomappene fra turen og finner bilder jeg kan jobbe med. Jeg blir like betatt hver gang over den deilige frihetsfølelsen jeg fant på Island og finner i bildene..

"She was quite alone in the world. No one around. No one to listen. Only the running water to hear her thoughts. It would keep her secrets as she wandered off."

Bildet her er på en måte veldig enkelt, men like vel så skjer det så mye i det. Vann i bevegelse er så mektig. Det kan ødelegge fjell. Kjenner du følelsen av å stirre på vann som faller? Det er noe fortryllende med det. På samme måte som å stirre inn i et bål. Noe så enkelt, men så behagelig å se på. Naturen er så utrolig fantastisk. Jeg blir så fasinert over den og får så mye glede av å beundre den. Naturen setter ingen spor av tid. Det kan være år 1749 eller 2015 og du trenger ikke se forskjell. Jeg liker å unngå elementer som tidsetter motivet i fotograferingen min. Fotografisk stil vil uansett kunne ta seg av det. 

Created for a place I´ve never known

Teksturen på dette fjellet er helt fortryllende magisk. Åh, som jeg elsker det! Har jeg nevnt at jeg har en forkjærlighet for fjell og stein? Som liten samlet jeg på steiner og jeg har fremdeles den samlingen. Man blir aldri helt voksen, og godt er det. Som liten ser man gleden i de enkle ting så mye lettere. Jeg tror det er viktig å holde på dette. Det er som regel de små ting som gir de største gledene.

Jeg klarer rett og slett ikke beskrive i ord hva jeg føler for bildet. Det ligger så mye følelser i det som ikke kan konkretiseres. Her er det ingen opplagt historie. Det er et veldig åpent bilde og man kan selv legge i det hva man ønsker. Samtidig så ligger det så mye der. Det er et veldig enkelt motiv, men jeg elsker stemningen som er. Man kan spør seg hvem denne jenta er, hva har hun opplevd, hvorfor er hun her? Jeg vet ikke om det bare er meg som ser dette eller om det er noe mer universielt? Man får jo et helt annet forhold til sine egne verk og kan aldri bli helt objektiv til dem. 

Hva får bildet deg til å føle og tenke? 

Jeg vil veldig gjerne høre dine synspunkter på bildene. Alle har så forskjellig oppfatning av verden at det er spennende å dele dem.
 

God Jul

Siri Sødahl

"Og der hvor jord å himmel møtes, i barnet som ble lagt på strå,
der kan vår lengsel finne hvile, og vår tanke forstå"

God jul, godtfolk. Det har blitt lille julaften og det er tid for å finne juleroen. Hvert år liker jeg å lage et julekort og i år er intet unntak. Selv om det er få stedet i landet som har fått snø til jul, så tok jeg tak i litt hjelpemidler og skapte et vinterlandskap for årets julekort. 

For meg er årets julekort litt mer kjølig enn mine tidligere kort. Dette står i stil til min følelse rundt jula i år. Jula er ikke bare en strålende og koselig tid. For meg bærer den med seg mye sorg og lengsel. Det er en tid hvor det synliggjøres hva man savner. Derfor har jeg i år dempet ned på mine egne forventninger til jula. Jeg har ikke hatt en liste over juletradisjoner jeg må gjøre, slik som å bake mange slag med julekaker, eller pynte hele huset til jul. Faktisk har jeg bare laget et slag med julekaker og det er så vidt synlig i huset at det er jul. Og i år så passer det meg veldig bra. For det er ofte når man bygger opp store forventninger til hendelser at man får de store nedturene. Så i år prøver jeg en motsatt strategi. Ingen forventninger, la jula komme som den gjør, og håpe de stundene man får blir gode. Jeg tror nok julaften blir en koselig kveld.

Jeg kan legge så mange følelser ned i dette kortet. Det handler om en lengsel for dem som ikke er tilstede lengre. Min far var en fjellets mann, naturens mann, en vinterens mann. Dette er litt til ære for ham. Kanskje er han i solstrålene bak fjellet? Det ligger noe håp i bildet i tillegg til denne lengselen.Det kommer en tid. En tid med glede. Og bildet handler om hvor vakker naturen er. Vår storslåtte natur. Den er så vakker. Naturen er det beste stedet å søke terapi og ro i. 

Er det lov å si at jeg er ganske fornøyd med årets julekort og at jeg synes det ble veldig vakkert? Jeg velger å tro det. Jeg kan se så mange andre følelser i dem enn hva jeg tror andre gjør, siden det er min prosess. Men kanskje du ser noe i bildet som passer til deg og din historie som ikke jeg har tenkt på. Det er mye det jeg synes er så nydelig med kunst. Det er et visuelt uttrykk for alt man ikke klarer å sette ord på.

Og med det vil jeg ønske deg og dine en god juletid.

Storeslem i Laugs konkurransen på Sørlandet

Siri Sødahl

diplomer for laugs konkurransen i fotografi sørlandet

Nylig i høst meldte jeg meg inn i Norges Fotografforbund igjen. Jeg har ikke vært medlem siden jeg sluttet i jobben min hos Studio G som nå begynner å bli 3 år siden, og jeg har savnet å være en del av et profesjonelt fellesskap. Jeg meldte meg inn akkurat i tide til å delta i laugskonkurransen for Sørlandet. Da snakker vi om at innleveringsfristen var dagen etter jeg ble medlem. Heldigvis hadde jeg en del bilder klare så det var bare å velge noen jeg hadde lyst til å teste ut for landskonkurransen. 

Premieutdelingen ble holdt på årets julebord, men atter en gang hadde jeg ikke mulighet til å være tilstede da jeg var i California på dette tidspunktet. (Sist gang jeg ikke fikk være tilstedet var under premieutdelingen av landskonkurransen i vår hvor jeg gjorde det overraskende bra med en delt 10.plass.) Heldigvis hadde jeg min venninne og kollega Elida Åsland tilstede også denne gangen og hun kunne holde meg oppdatert på resultatet. 

Du kan tro jeg ble passe overrasket da jeg høre at jeg hadde fått høyeste poengsum totalt og for enkeltbilde, noe som gjorde meg til den mestpremierende fotografen i Sørlandets laugskonkurranse 2015. 

Siri Sødahl holder diplom for sørlandets laugskonkurranse

Resultatet ble 1 sølv, 1 bronse, og 2 hederlige omtaler. Dette gav meg også Laugskruset og Daguerre prisen. Snakk om premiedryss! Det gikk litt over forventet. Laugskruset gies til den som har høyeste poengsum på et bilde, altså det ble gitt for sølvmedaljen jeg fikk. Mens Daguerre prisen blir gitt til den som har høyest samlet poengsum. 

Siri Sødahl fra Kristiansand viser frem i glede laugs kruset

Dette er da en forløpende konkurranse til den store landskonkurransen i fotografi som har innlevering i januar. Så det er ingen grunn til å senke skuldrene. Her må det jobbes videre for å gjøre sitt beste i landskonkurransen til neste år.

Fotograf Siri Sødahl viser frem diplomene fra laugs konkurransen på Sørlandet