Jobbe med hva man har

Jeg har ikke mitt eget studio, og jeg eier ingen stilige blitslamper. Like vel får jeg til å ta bilder verdig et studio. Man jobber med hva man har.

Hvor tror du dette bildet er tatt?

Jeg skal ikke vente på svar fra deg, men si det med det samme.
Dette bilder fotograferte jeg hjemme i min egen stue en kveld jeg kjedet meg. Jeg synes selv at det ser ut som dette bildet er tatt i et skikkelig studio, men omgivelsene rundt minner om alt annet enn et studio. Det er ikke så mye som skal til for å få til noe som dette skal du se.

Hjemmelaget studio hos fotograf Siri Sødahl i Kristiansand

Slik så det ut under fotografering. Ganske annerledes enn inntrykket fra fotografiet, eller hva? Jeg har bare et stativ så blitsen måtte få dette mens kameraet måtte ta til takke med stigen og noen bøker. Slik går det når man skal ta bilder av seg selv, litt mer utfordringer. Jeg bruker en speedlight med en softboks til som fungerer like godt som en studiolampe. Bakgrunnen er et grått laken jeg har festet til taket med gaffateip. Gaffa er en fotografs (og mange andres) beste venn. Den har reddet meg i flere situasjoner. En gang lagde jeg en solskjermer av den for å få en blits til å gå av i fra blitsen til en annen. I det en gjeng barnehageunger var på vei ut til meg på gruppefoto oppdaget jeg plutselig at den ene blitsen ikke ville gå av. Litt småkrise.... Men gaffa kom til unnsetning!

Så som du ser så er det et ganske provisorisk studio, men det funker. Jeg får tatt de bildene jeg skal, og hvordan det ser ut utenfor bilderammene har jo ingenting å si. Så ikke vær redd for å komme med oppdrag til meg. I tillegg er veggen på høyre side av bildet dekket av vinduer som gir meg det deiligste naturlige lyset. Jeg skal senere legge ut et innlegg med bilder jeg har tatt med bruk av dette vinduet. Så følg med.