God Jul

"Og der hvor jord å himmel møtes, i barnet som ble lagt på strå,
der kan vår lengsel finne hvile, og vår tanke forstå"

God jul, godtfolk. Det har blitt lille julaften og det er tid for å finne juleroen. Hvert år liker jeg å lage et julekort og i år er intet unntak. Selv om det er få stedet i landet som har fått snø til jul, så tok jeg tak i litt hjelpemidler og skapte et vinterlandskap for årets julekort. 

For meg er årets julekort litt mer kjølig enn mine tidligere kort. Dette står i stil til min følelse rundt jula i år. Jula er ikke bare en strålende og koselig tid. For meg bærer den med seg mye sorg og lengsel. Det er en tid hvor det synliggjøres hva man savner. Derfor har jeg i år dempet ned på mine egne forventninger til jula. Jeg har ikke hatt en liste over juletradisjoner jeg må gjøre, slik som å bake mange slag med julekaker, eller pynte hele huset til jul. Faktisk har jeg bare laget et slag med julekaker og det er så vidt synlig i huset at det er jul. Og i år så passer det meg veldig bra. For det er ofte når man bygger opp store forventninger til hendelser at man får de store nedturene. Så i år prøver jeg en motsatt strategi. Ingen forventninger, la jula komme som den gjør, og håpe de stundene man får blir gode. Jeg tror nok julaften blir en koselig kveld.

Jeg kan legge så mange følelser ned i dette kortet. Det handler om en lengsel for dem som ikke er tilstede lengre. Min far var en fjellets mann, naturens mann, en vinterens mann. Dette er litt til ære for ham. Kanskje er han i solstrålene bak fjellet? Det ligger noe håp i bildet i tillegg til denne lengselen.Det kommer en tid. En tid med glede. Og bildet handler om hvor vakker naturen er. Vår storslåtte natur. Den er så vakker. Naturen er det beste stedet å søke terapi og ro i. 

Er det lov å si at jeg er ganske fornøyd med årets julekort og at jeg synes det ble veldig vakkert? Jeg velger å tro det. Jeg kan se så mange andre følelser i dem enn hva jeg tror andre gjør, siden det er min prosess. Men kanskje du ser noe i bildet som passer til deg og din historie som ikke jeg har tenkt på. Det er mye det jeg synes er så nydelig med kunst. Det er et visuelt uttrykk for alt man ikke klarer å sette ord på.

Og med det vil jeg ønske deg og dine en god juletid.