Send meg en melding

Er det noe du lurer på? Noe du ikke fant svar på i nettbutikken?
Kanskje har du en tilbakemelding du ønsker å komme med?

Send meg en melding her. Jeg setter stor pris på å høre fra deg!

Koboltveien
Kristiansand, Vest-Agder, 4629
Norway

Bryllupsfotograf og kunstfotograf i fra Kristiansand. Bli med og skape minner.

Hva skjer i redigeringen?

Blogg

Hva skjer i redigeringen?

Siri Sødahl

Jeg tipper at du er nysgjerrig på hvordan bildene mine blir til. Jeg er i hvert fall alltid nysgjerrig på hvordan andre fotografer får til bildene sine. Så jeg tenkte jeg skulle gi dere et lite innblikk i hvordan fotografiene mine blir til. For du skal vite, bildene ser virkelig ikke så flotte ut rett ut fra kameraet.

Photoshop er min bestevenn og det er der magien skjer. Jeg synes photoshop er et fantastisk redskap for å skape noe spennende. For meg er det ikke juks å ty til forbedringer gjennom dette programmet. For dem som sier at det var bedre i den analoge tiden har kanskje ikke fått med seg hele sannheten. På den tiden brukte de også redskaper for å mørklegge og fremheve deler av bildet til print. Det er feks. herfra uttrykkene "burn" og "dodge" som brukes i photoshop kommer i fra. I min fotografiske stil så er jeg ikke ute etter å etterligne virkeligheten. Jeg ønsker å skape noe du ikke finner i denne verden. Det skal være en mulighet til å drømme seg bort, vekk i fra virkeligheten. Siden jeg ikke kan male eller tegne ut mine ideer så bruker jeg fotografi for å skape det visuelle uttrykket jeg har inne i hodet mitt. En maler blir ikke kritisert for å forandre på virkeligheten, mens det er mye enklere å ta en fotograf for dette. Er det snakk om journalistiske bilder så blir det en annen sak. Men det er ikke hva jeg driver med. Som kunstner er foto mitt medium, og jeg ønsker å få til det samme som en maler eller annen kunstner gjør.

Så her får du en liten videosnutt med hvordan bildet "I will never forget" så ut før redigering og hvordan det utviklet seg til å bli hva det ble til slutt. Det er ganske stor forskjell på start- og sluttprodukt.