Hva ligger bak "Dra på en vissen fortid"

Vi bærer alle med oss fortiden vår. Den er med på å forme hvem vi er som menneske i dag. Men noen ganger kan fortiden ta for mye plass i nåtiden og fremtiden. Kunsten å legge fortiden bak seg kan bli en utfordring. Med en vissen fortid på slep blir livet i dag en utfordring å leve. Lær å gi slipp på det vonde og ta med deg de gode minnene. For fortiden er en del av hvem du er.


Hvordan ble "Dra på en vissen fortid" til?

"Dra på en vissen fortid" er et sammensatt bilde og består av 4 ulike bilder; bakgrunn, person, rose, og tåke.

Bakgrunnsbildet er tatt en høstdag jeg var på tur i skogen. Det ble tatt med et 50mm-objektiv og dermed tok jeg de resterende bildene også med et 50mm-objektiv for å få likt perspektiv.

bakgrunn

Bilde av meg selv tok jeg på en parkeringsplass med et svakt fugleperspektiv. Punktet jeg skal plassere modellen inn i ligger i en vinkel lavere enn kameraet sitt ståpunkt, dermed blir det mest naturlig å fotografere modellen litt ovenfra for at den lettest skal gli inn i bakgrunnen. 

For at det skulle se naturlig ut at jeg holdt stilken til blomsten har jeg under fotograferingen av meg selv holdt på en annen pinne. Dermed blir håndposisjonen naturlig.  

Blomsten ble fotografert med lik vinkel, klippet ut, og plassert inn med modellen.

nattkjole-dame.jpg
dame-med-blomst.jpg

Slik ser bildet ut når elementene plasseres sammen. Her har jeg lagt til en skygge under blomsten og damen for å få følelsen av at man faktisk står i bildet. Skygge er gull verdt for å få elementer til å se realistisk ut.
Videre har jeg jobbet med lys, farge og kontrast for å skape den rette stemningen til bildet.

helt-bilde-uten-overlag.jpg

Etter å ha lagt til fargejusteringer, lysjusteringer, og tåken er bildet komplett. Jeg har skapt magien jeg jaktet etter.

dra på en vissen fortid