Hvor henter jeg inspirasjonen til fotografiene i fra?

Hvordan kan man finne inspirasjon til å lage nye bilder? Hvordan unngår man å bli låst fast? Det er så viktig å ha noen gode kilder til hvor man henter ny inspirasjon og nye ideer for å klare å skape noe nytt. La meg få presentere noen av mine kilder til inspirasjon.

1. Magasiner

Magasiner i trykket format er et av stedene jeg henter inspirasjon i fra. Å sette seg ned å bla i et helt nytt magasin gir meg en god følelse. Det er spennende å lese samtidig som man får visuelle inntrykk. Forskjellige typer blader, forskjellig inspirasjon. Selv er jeg mest glad i interiørblader og kreative magasiner slik som Fotografi. Det er viktig å gå utenfor sitt eget fagområde når man skal hente ny inspirasjon, så kunstmagasiner kan være smart å lese for fotografer.

Å sette seg ned med en deilig kopp kaffe og et nytt magasin er en deilig følelse
Magasinet Fotografi

2. Creative Live

I blant (ganske ofte) trenger man påfyll av kunnskap og ideer. Creative Live er et fantastisk nettsted som kan hjelpe deg med det! 

Creative Live er et nettsted som tilbyr nettbaserte klasser innen forskjellige fagfelt slik som fotografering. Du kan enten logge deg på og se klasser som går direkte gratis, eller du kan kjøpe hele klasser og se dem når det passer deg. Det var her via et kurs med Brooke Shaden at jeg lærte meg hvordan jeg kunne ta bedre selvportett og lage mer interessante bilder, noe jeg fermdeles jobber med. Det er utrolig bra kvalitet på innholdet du finner på Creative Live. Pass på å sette av et par timer hvis du tenker å tune deg inn på et kurs.

3. Filmer

Det er så mange av dagens filmer som er så vakkert filmet. De er blitt utrolig gode på å skape stemning og følelser i bildene spør du meg. Så å sette seg godt ned i sofaen og se en god film kan få ideene til å rulle. Følg med på hvordan de lyssetter, hvordan de bruker farger, og hvilke utsnitt de velger. 

Carol er en film som jeg synes har et spennende uttrykk.

4. Brooke Shaden

Og så var vi kommet til mitt store idol og inspirasjonskilde, Brooke Shaden! Hun er en av de viktigste personer i utviklingen av mitt personlige uttrykk. På bloggen til Brooke Shaden kan du lese om hvordan hun lager fotografiene sine og mye annet av inspirasjon. Det er en veldig nyttig blogg å lese om du liker drømmende bilder, og selv er jeg jevnlig innom får å fylle på med kunnskap. 

Brooke Shaden

5. Musikkvideoer

Til slutt vil jeg slå et slag for musikkvideoer. Det er godt dette mediumet ikke har forsvunnet. Det finnes mange spennende videoer der ute. Bilde satt sammen med musikk gir en ekstra dimensjon til uttrykket og kan være med å gi meg en dypere følelse for noe. Musikkvidoer gjør noe spennende med å prøve å visualisere sangen, og mange tar dette seriøst og bruker det kunstneriske uttrykket på en spennende måte. En av dem jeg liker å sjekke ut videoen til er Aurora. Musikken hennes har den stemningen jeg liker å fordype meg i.

Håper du har fått noen nye ideer om hvor du kan hente inspirasjon i fra og kanskje blitt litt inspirert. Har du noen gode måter du finner inspirasjon? Del dem med meg.