Hvordan innrede med rammer i hjemmet

hvordan-innrede-med-ramme

Jeg simpelten elsker rammer. Å vandre i rammeavdelingene på butikker er som en del av himmelen for meg og jeg skulle gjerne tatt med meg halve butikken hjem. Men så må man være realist og huske på at man ikke har behov for alle rammene. For hva skal man gjøre med dem? Jeg har et par tips til deg.

#bildepåvegg
 #fotografsødahl

 

 Veggkunst av tomme rammer

tomme rammer som kunst på veggen

Hva med å lage veggkunst ut av tomme rammer? Det syntes jeg var en god ide. Jeg hadde vært på en del bruktbutikker, blant annet Gjenbruk, og kjøpt en del tomme rammer som jeg syntes hadde så nydelig profil. Problemet var bare at jeg ikke visste helt hva jeg skulle gjøre med dem, helt til jeg kom på denne ideen. For at det skulle bli en helhet i veggdekorasjonen spraymalte jeg rammene i sort og kobber. Jeg har fått en elsk på kobber-fargen i hjemmet mitt for tiden. 

Så er det bare å slå seg løs og finne en spennende komposisjon for hvordan man vil henge opp rammene. Det kan være en fordel å ha forskjellige størrelser på rammene for å få til en spennende harmoni. Til oppheng har jeg brukt fisketråd som jeg har stiftet fast på baksiden av rammene. Dette er en sterk og nesten usynlig tråd og gir deg mulighet for å henge rammene over hverandre. Trådene er festet i taklisten ved bruk av tegnestifter. På denne måten slipper man å lage hull i veggen.  De store rammene har to tråder mens de små holdt det med en tråd. 

 Collage av rustikke rammer

Hvem andre enn meg er glad i gamle bilder? Hvis du er en av dem, så dra dem frem fra skuffen og få dem opp i dagslys. Her er hvordan jeg gjorde det. 

Collage av rammer med gamle bilder

På denne veggen har jeg laget en collage av forskjellige rammer med gamle bilder av familien min. Noen av rammene er originale gamle, mens andre er kjøpt nye med slitt utseende. Hvem sa at rammer må være like? Det er ingenting i veien for å henge en god blanding av rammer og størrelser sammen på en vegg.

Det er likevel noe det kan være greit å tenke på. Jobb med veggen som en helhet. Du må dermed være bevisst i hvordan du henger rammene sammen. Tenk på at rammene sammen skal bli til et bilde.
Videre er det bra å ha en rød tråd på veggen. Hos meg har det vært å bruke rammer som ser gamle ut og som har en nogenlunde lik tonenyanse. I tillegg består bildene av bare gamle bilder, flesteparten sort-hvitt-bilder. 

gamle bilder på vegg

Hvordan har du innredet med rammer og bilder i hjemmet ditt?
 

DEL DINE IDÉER PÅ INSTAGRAM #BILDEPÅVEGG #FOTOGRAFSØDAHL