Hvordan skal jeg få tak i den riktige kjolen til bildene mine?

Dette spørsmålet har jeg strevd utrolig mye med. "Hvor skal jeg finne den riktige kjolen til bildene mine?", "hvordan får jeg råd til å kjøpe de riktige kjolene?", og "hvordan skal jeg få plass til å lagre de forskjellige kjolene?".

Løsningen er enklere enn du tror, og det er ikke jeg som har kommet på løsningen. Brooke Shaden er en strek inspirasjon i mitt arbeid og hun deler mange tips til hvordan jobbe med kreativ fotografering. 

Hennes løsning på kjoleproblemet er et stort stykke stoff! 

Stoffstykke som skal bli til kjole
Rødt stykke stoff til kjole

Siden fotografering er et utsnitt av virkeligheten så trenger du ikke ha en fungerende kjole. Alt du trenger er noe som ser ut som en kjole, og med et stykke stoff har du et godt utgangspunkt for å dandere til en kjole.

Redskap til å lage kjole

Hvordan gå i gang.

For å omgjøre et stykke stoff til en kjole, uten å sy, er gode redskaper å ha klyper og sikkerhetsnåler. Ingen skredderferdigheter er nødvendige. 

 

Stoffstykket jeg har brukt har størrelsen 2,7m x 1,4m. Det er lettere å jobbe med et stor stykke stoff og for meg fungerte denne størrelsen ganske bra. Stoffet jeg har brukt kjøpte jeg på IKEA og heter DITTE, et rimelig og enkelt stoff. Det er en fordel å velge en kraftig farge da det er enklere å endre fargen i Photoshop i etterkant enn et gjennomsiktig eller dust stoff. Ved å kunne endre fargen i Photoshop får du muligheten til å skape endre flere type kjoler, dermed trenger du ikke kjøpe nytt stoff hver gang du ønsker en ny farge på kjolen.

Feste stoffet til en kjole
lage midje på kjolen

Så er det bare å sette i gang med å feste stoffet til kroppen. Her er det bare fantasien som setter en stopper. Bruk sikkerhetsnåler til å feste stoffet. 

feste kjole med sikkerhetsnål
Bruk klype til å lage midje

Klyper er gode å bruke til å skape en midje og holde større mengder stoff på plass. På mitt bilde skulle jeg kun vise fronten og da gjør det ingenting å ha stygge klyper på baksiden.

Og etter litt fiksing og triksing har man plutselig skapt en kjole. Hvis noen av sikkerhetsnålene synes er det null problem å fjerne disse i photoshop i etterkant. Men det er bestandig lurt å minimere elementer som må fjernes i etterkant. 

kjole ut av et stoffstykke
cocktail kjole fra et stykke stoff