Sette sammen et vinterlandskap

Det har i puljevis vært litt vinter her på Sørlandet til slutt denne vintersesongen. Da er utfordringen å utnytte vinterlandskapet til å lage nye fotografier. Det er ikke bestandig så lett. Om vinteren er det gjerne kaldt og vått, man må kle på seg mye klær og det er tungt å bevege seg ute. Det synes i hvert fall jeg og det er utrolig tungt å komme seg ut av døra med fotoutstyret. Men her om dagen hvor det snødde som verst tok jeg med meg en kjole og kameraet ut i snøværet.

Resultatet av min tur i snøen:

Nå er det ikke slik at jeg befant med på Sunnmøre denne dagen hvor disse fjellene kommer i fra, men ved hjelp av photoshop var dette mulig å få til. Det var en fordel at bildet av modellen ble tatt i snøen for å få motivene til å blende seg lett sammen. Faktisk var det ganske lett å sette disse bildene sammen og så ble jeg så fornøyd med hvor fint bildet ble. Det originale bildet jeg tok denne snøværsdagen var jeg dessverre ikke så veldig tilfreds med. 

Et av bildene fra shooten

Her ser du en av originalbildene fra shooten lett redigert. Det er kanskje ikke helt på bærtur, men det manglet magien for at jeg skulle bli fornøyd med det. Heldigvis gav jeg ikke opp her men tok en titt i arkivet mitt for å se om det fantes noen bilder jeg kunne kombinere med disse for å skape noe jeg kunne bli tilfreds med. Med noen forfrosne fingre under fotograferingen ville det blitt for ergelig om det ikke skulle bli et vellykket bilde ut av shooten.

 

Og jammen klarte jeg det. Vinterfjellbildene jeg har tatt i Volda har virkelig kommet til nytte i bildeskapingen min. Dette er en god grunn til hvorfor man bør ha med seg speilreflekset oftere og ta bilder av landskap

Hvordan jeg satte sammen dette bildet:

Hva synes du om bildet?